Letselschade, wat is dat?

Letselschade is schade ontstaan door letsel. Waar wat houdt dat eigenlijk in? In deze blog leest u hier meer over!

Wanneer is er sprake van letselschade?

Er is sprake van letselschade indien u buiten uw schuld gewond bent geraakt bij een ongeval. Dat kan bijvoorbeeld een verkeersongeval zijn, maar ook een ongeval met een dier. In dat soort gevallen bent u gewond geraakt en hebt u schade. Die schade wil u vervolgens verhalen op de tegenpartij.

Wanneer is er sprake van letsel?

Veel mensen denken bij letsel meteen aan erge lichamelijke klachten. Maar dat hoeft absoluut niet het geval te zijn. Letsel is heel veelzijdig en kent dat ook verschillende gradaties: gering, licht, middel-zwaar, en zwaar letsel. Hieronder volgen een aantal voorbeelden van letselschade:

  • nek-, rug- en / of schouderklachten
  • hoofdpijn
  • blauwe plekken en schrammen
  • botbreuken
  • littekens
  • etc.
Close Up Of Businessman Suffering With Repetitive Strain Injury (RSI)

Schadevergoeding

Als de aansprakelijkheid van de tegenpartij vaststaat, hebt u als slachtoffer recht op een schadevergoeding. Deze schadevergoeding bestaat uit een vergoeding voor materiële en immateriële schade. Meer hierover kunt u lezen in onze blog: ‘Letselschade en soorten kosten‘. 

Bent u het slachtoffer geworden van een (verkeers)ongeval en hebt u daarbij letselschade opgelopen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. De diensten van Letselbijstand zijn voor u altijd gratis. De verzekeraar van de aansprakelijke partij vergoedt namelijk mijn kosten. Klik hier om naar mijn contactpagina te gaan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *