Letselschade en onbekende dader

U bent het slachtoffer van een ongeval geworden en u heeft daarbij letsel opgelopen. Tot overmaat van ramp is de dader doorgereden, waardoor u niet weet wie de dader is. Dit is een zeer pijnlijke situatie voor slachtoffers, want bij wie kunnen zij nu hun schade verhalen? Dat leest u hier in deze blog!

Doorrijden na ongeval is strafbaar

In de wet staat dat doorrijden na een ongeval strafbaar is. Sterker nog, het is een misdrijf! Helaas voor u, had uw dader daar geen boodschap aan. Speciaal voor deze slachtoffers is het Waarborgfonds Motorverkeer in het leven geroepen. Zij nemen onder bepaalde voorwaarden uw claim in behandeling en vergoeden uw schade.

Waarborgfonds Motorverkeer

Zoals eerder al aangegeven is het Waarborgfonds Motorverkeer speciaal in het leven geroepen voor slachtoffers die nergens terecht kunnen met hun schade. Hierdoor wordt u als slachtoffer niet de dupe van een fout van een ander. Echter, niet iedereen krijgt zijn schade door het Waarborgfonds vergoed. Hier zijn een aantal harde eisen aan verbonden.

57990337 – black bumper car scratched with deep damage to the paint.

Eisen Waarborgfonds Motorverkeer

Als u voor een schadevergoeding in aanmerking wil komen, dan dient:

  • het ongeval door een motorvoertuig veroorzaakt te zijn;
  • u minstens een getuige te hebben van het ongeval;
  • u direct aangifte te doen als u het kenteken van de dader niet heeft kunnen noteren.

Als u niet aan bovenstaande voorwaarden voldoet, dan neemt het Waarborgfonds uw claim niet in behandeling. Dat geldt bijvoorbeeld ook indien uw schade is veroorzaakt door een fietser. Het moet echt gaan om een schade dat is veroorzaakt door een motorvoertuig.

Geen getuigen, wat nu?

Indien er geen getuigen zijn van het ongeval, dan kunt u nog uitzoeken of er straatcamera’s zijn die het ongeval hebben gefilmd. In dat geval hebt u voldoende bewijs om uw claim in behandeling te laten nemen.

Bent u het slachtoffer geworden van een (verkeers)ongeval en is uw dader onbekend? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. De diensten van Letselbijstand zijn voor u altijd gratis. De verzekeraar van de aansprakelijke partij vergoedt namelijk mijn kosten. Klik hier om naar mijn contactpagina te gaan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *