Letselschade en een schadeaanrijdingsformulier

Na een aanrijding is het belangrijk om het schadeaangifteformulier in te vullen. Dit dient namelijk als een zeer belangrijk bewijsstuk in uw letselschadezaak. het bevat namelijk veel informatie over het ongeval en de tegenpartij. Maar waar moet u op letten bij het invullen van dit formulier? Dat leest u in deze blog!

Tip 1: vul het formulier altijd in

Het kan zijn dat u op het eerste gezicht geen schade ziet of geen pijn voelt. Maar dat betekent helaas niet dat er dan daadwerkelijk geen letselschade is. Het gebeurt namelijk vaak dat u in eerste instantie geen pijn ervaart door de vrijgekomen adrenaline. Maar lichamelijke klachten kunnen zich ook later openbaren. Vul daarom altijd het formulier in. Op die manier beschikt u over de noodzakelijke gegevens van de tegenpartij, informatie over de toedracht en de gegevens van getuigen.

Tip 2: lees de punten aandachtig door

Neem de tijd om alle punten aandachtig door te lezen. Op deze manier voorkomt u dat de tegenpartij of u per abuis verkeerde informatie verschaft. Let bij punt 6 er bijvoorbeeld op wie de eigenaar is van de auto en wie de bestuurder was van de auto. Dit is bijvoorbeeld interessant als u de auto van iemand leent.

Tip 3: Geef uw letsel aan

Hebt u zeer licht letsel opgelopen? Dan nog is het de moeite waard om dat op het formulier te vermelden. Uw letsel kan in eerste instantie onschuldig lijken, maar met de tijd kunnen uw klachten verergeren. Hoofdpijn, nek- en / of rugklachten kunnen voortekenen zijn van whiplash. Noteer daarom altijd uw letsel op het formulier.

Tip 4: maak een gedetailleerde situatieschets

Vindt u het lastig om in een keer een goede situatieschets te maken? Oefen dat dan eerst op een aparte vel. Houd daarbij rekening met verkeerstekens en / of -borden, de positie van de voertuigen en op wie bestuurder A en wie bestuurder B is. Zo voorkomt u veel verwarring en zijn er geen onnodige discussies omtrent de toedracht van het ongeval, wat uw letselschadezaak alleen maar vertraagt. 

Tip 5: onderteken niet zomaar

Bent u het niet eens over de toedracht van het ongeval? Onderteken dan het formulier niet. Het formulier dient ter bewijs. Als u onderaan de pagina een handtekening plaatst, dan gaat u akkoord met alle gegevens zoals die staan ingevuld. Onderteken daarom als u er volledig achterstaat. Vergeet dan ook niet om een kopie van het formulier mee te nemen. Dan hebt u zelf ook een versie van wat er precies is ingevuld en ondertekend.

Bent u het slachtoffer geworden van een (verkeers)ongeval en hebt u daarbij letselschade opgelopen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. De diensten van Letselbijstand zijn voor u altijd gratis. De verzekeraar van de aansprakelijke partij vergoedt namelijk mijn kosten. Klik hier om naar mijn contactpagina te gaan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

2 reacties op “Letselschade en een schadeaanrijdingsformulier”

  1. Bedankt voor de waardevolle tips over letselschade. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat een kneuzing vaak later pas echt pijnlijk wordt en dan ook totaal in de weg kan staan van normaal functioneren. Een collega van mij meldde, dat het met whiplash hetzelfde verloopt.

  2. Bedankt voor het delen van de tips voor het invullen van een schadeaanrijdingsformulier. Mijn zus heeft ook een klein ongeluk gehad en heeft wat last van haar nek nu. Ik ga haar dit artikel meteen even doorsturen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *