Letselschade en bewijsvoering

In veel blogs geef ik het belang aan van het verzamelen van bewijs. Uw letselschadezaak staat of valt aan de hand van de bewijzen die u heeft om de schuld van de ander aan te tonen. Daarom leest u in deze blog op wat voor manieren bewijs verzameld kan worden!

Bewijsverzameling

Tip 1: wacht niet te lang af

Heb je een ongeluk gehad maar is er niet meteen sprake van letsel of klachten? Wacht dan niet te lang met het bezoeken van uw huisarts als u later toch klachten krijgt. Kijk niet de klachten aan, maar onderneem actie. Hoe langer uw wacht, hoe meer discussie er ontstaat over de vraag of de klachten het gevolg zijn van het ongeval.

Tip 2: houd de ernst van het letsel bij

Schrijf op welke verandering het letsel met zich meebrengt. Zo krijgt u meer inzicht in uw beperkingen, zowel zakelijk als privé. Schrijf daarom het liefst dagelijks, maar in ieder geval wekelijks, hoe het met u gaat en welke ontwikkelingen er zijn. Indien er geen ontwikkelingen zijn, dan noteert u dat ook. Het kan raadzaam zijn om aan uw naasten te vragen of zij veranderingen zien. Soms zien of ervaren zij andere veranderingen.

Tip 3: houd al uw uitgaven goed bij

Als slachtoffer hebt u de positie om uw schadeposter te onderbouwen. Dat kunt u bijvoorbeeld doen door alle bonnetjes, nota’s en offertes te verzamelen voor kosten en schaden die u door het ongeval hebt gemaakt. Houd ook de kilometers bij dat u naar uw huisarts, fysiotherapeut en ziekenhuis hebt gereden voor uw vervoerskostenvergoeding. Het is makkelijker om het vanaf het begin netjes bij te houden, dan achteraf te moeten nazoeken welke uitgaven er precies zijn gedaan.

Een andere praktische tip voor bewijsverzameling:

Vrijwel iedereen heeft een smartphone op zak. Hierdoor beschikt u over een camera, videocamera, telefoonnotities en agenda. Maak daar gebruik van!

Voorbeeld: U loopt ’s avonds over straat en struikelt over losliggende stoeptegels, waardoor u letsel oploopt. Indien uw verwondingen meevallen, pakt u uw smartphone en maak u een foto van de plek waar u gevallen bent. Lukt dit niet, vraag dan anderen om hulp. Het liefst maakt u meerdere foto’s vanuit meerdere hoeken, zodat de situatie goed in beeld is. Maak vervolgens een aantekening in uw telefoonnotitie van de dag en tijdstip waarop u gestruikeld bent. Spreek mensen aan die mogelijk uw struikelpartij hebben zien gebeuren. Het kan sowieso geen kwaad om gegevens van getuigen te noteren als zij die aan u wil afstaan. Eenmaal thuis, maakt u foto’s van uw letsel (bijvoorbeeld uw bebloede knie) en maakt u foto’s van de kleding die beschadigd is. Ga, afhankelijk van de ernst van uw letsel meteen naar een huisartenpost / eerste hulp of ga de eerstvolgende werkdag naar uw huisarts. Neem zo spoedig mogelijk contact met een jurist op. Hij neemt het vanaf dat moment van uw over en stelt de gemeente aansprakelijk voor uw letselschade. 

Bent u het slachtoffer geworden van een (verkeers)ongeval en hebt u daarbij letselschade opgelopen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. De diensten van Letselbijstand zijn voor u altijd gratis. De verzekeraar van de aansprakelijke partij vergoedt namelijk mijn kosten. Klik hier om naar mijn contactpagina te gaan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *