Letselschade en belangenbehartiging

Of u nou nek- en schouderklachten heeft na een kop-staartbotsing of letselschade hebt opgelopen door een ongeval met een hond, u doet er altijd goed aan om een belangenbehartiger in te schakelen. Hij kan ervoor zorgen dat u een vergoeding krijgt die recht doet aan uw situatie, terwijl u zich richt op was echt belangrijk is: een spoedig herstel. Maar aangezien er veel onduidelijkheid bestaat over wat een belangenbehartiger voor u kan betekenen, heb ik hieronder de meest gestelde vragen opgesomd, zodat u weet waar u aan toe bent.

Vraag: ‘Kies ik voor een advocaat, of een jurist?’

Zowel een letselschadejurist als -advocaat zullen zich beiden keihard inzetten om een zo goed mogelijk resultaat voor u te behalen als slachtoffer. Dat is gegarandeerd. Beiden werken professioneel en vakkundig, zijn juridisch onderlegd en gespecialiseerd in letselschade. Het enige verschil is dat een advocaat uw belangen ook in een rechtszaal mag behartigen. Gelukkig komt het niet veel voor dat een letselschadezaak voor de rechter moet komen. In 95% van de gevallen, lukt het de verzekeraar en belangenbehartiger om er samen uit te komen. 

Vraag: ‘Binnen welk termijn moet ik mijn schade melden?’

In de meeste gevallen geldt er een verjaringstermijn van 5 jaar. Dat betekent dat u met lege handen staat, indien de tegenpartij niet binnen 5 jaar aansprakelijk is gesteld. Mijn advies aan u is om sowieso niet af te wachten, maar om direct actie te ondernemen. Hoe sneller u na het ongeval contact opneemt met een belangenbehartiger en de tegenpartij aansprakelijk wordt gesteld, des te beter. In dat geval zijn eventuele getuigen nog vindbaar en liggen de gebeurtenissen nog vers in het geheugen. Ook wordt de verzekeraar van de tegenpartij achterdochtig indien u vlak voor het verstrijken van de verjaringstermijn hen nog snel even aansprakelijk stelt. 

Vraag: ‘Hoe zit het met mijn rechtsbijstandverzekeraar?’ 

Indien u rechtsbijstand heeft, denkt u er wellicht aan om uw rechtsbijstandverzekeraar als belangenbehartiger in te schakelen. Helaas hoor ik in de praktijk veel klachten over rechtsbijstandverzekeraars bij letselschade. Zo gebeurt het namelijk regelmatig dat behandelaren niet bereikbaar zijn, u eerst een keuzemenu krijgt of niet goed op de hoogte wordt gehouden door uw behandelaar.

Als uw zaak al in loopt bij een rechtsbijstandverzekeraar, dan kunt u gratis overstappen naar een andere belangenbehartiger.

Vraag: ‘Hoeveel kost dat een belangenbehartiger?’

In de meeste gevallen kost een belangenbehartiger u helemaal niets. Althans, Letselbijstand factureert niet aan haar cliënten. Mijn kosten worden door de tegenpartij vergoed als zij aansprakelijk zijn voor het ongeval. En als dat niet zo is, dan hebben wij het in ieder geval voor u geprobeerd. Maar let wel goed op: niet alle belangenbehartigers gaan zo te werk. Sommigen rekenen een standaard uurtarief of een vast bedrag als de aansprakelijkheid niet vaststaat of niet wordt erkend. 

Bent u het slachtoffer geworden van een (verkeers)ongeval en hebt u daarbij letselschade opgelopen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. De diensten van Letselbijstand zijn voor u altijd gratis. De verzekeraar van de aansprakelijke partij vergoedt namelijk mijn kosten. Klik hier om naar mijn contactpagina te gaan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *